Onze volkstuinen onder glas in Almere

 

Verbouw je eigen groenten, fruit en andere gewassen.

Groente en fruit zijn het lekkerst als je ze zelf kweekt. Het is een ware smaak sensatie én het geeft veel voldoening. Zelf ons eten verbouwen, terug naar de basis, dat is waar het bij ONZE om gaat. Heeft u altijd al een eigen moestuin gewild? Ga dan bij ons het avontuur aan!

ONZE kas

Het grote voordeel van kweken in een kas is dat het groeiseizoen verlengt. De grond in de kas warmt in de lente sneller op en blijft in de herfst langer warm. Hierdoor kunt u eerder en ook langer oogsten. De grond werkt als warmte buffer als de lucht afkoelt. In de winter kan het in de kas wel vriezen, maar omdat er geen wind door de kas waait, blijft de temperatuur altijd behaaglijker dan buiten en kunt u het hele jaar rond groenten kweken en oogsten!

Groente kweken in de kas

In het voorjaar en in de zomer zijn de temperaturen in ONZE kas tropisch. Daardoor kunt u veel verschillende exotische gewassen kweken, zoals aubergine, antroewa, kousenband, bita wiri, sopropo en amsoi. Maar ook tomaten, komkommers en paprika’s doen het uitstekend!

 

In de winter gaat het kweken en oogsten volop door. Denk bijvoorbeeld aan bladgroenten zoals sla, spinazie, amsoi en paksoi. Ook kolen, zoals bloemkool, broccoli en spitskool doen het goed in de koudere maanden. Benieuwd welke groenteplantjes u in welke periode moet planten? Dan kunt u altijd langskomen bij onze maandelijks workshops voor ONZE tuinders!

ONZE kracht

Alle gewassen in onze kas in Almere groeien op de vruchtbare kleigrond van de voormalige Zuiderzee. Om deze grond gezond te houden, is het in de kas niet toegestaan om chemische groei- of bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Wij omarmen natuurlijke bestrijding door het creëren van een prettige leefomgeving voor nuttige insecten.

 

 

Daarnaast staat ONZE voor samenhorigheid en gezelligheid. Wij bieden professionele begeleiding bij het opstarten van uw eigen moestuin, maar ervaring leert dat de tuinders onderling ook veel kennis en ervaringen uitwisselen. Dit is heel waardevol en zorgt voor een goede sfeer in de kas.

 

 

Uw eigen volkstuin

De volkstuintjes in onze kas zijn er in verschillende formaten. De kleinste tuintjes zijn zo’n 15 m2, een perfect maatje als u een beginnende tuinder bent! Grotere tuinen zijn ook beschikbaar. Elke tuin is voorzien van een watertappunt. Heeft u vragen over welk formaat tuin het beste bij uw situatie past? U bent van harte uitgenodigd om dit met ons te bespreken!

Kom vrijblijvend langs voor een rondleiding

Kom zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur vrijblijvend langs voor een rondleiding.
Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken, bel met Ron van Zwet: 06-51 52 65 86. Of stuur een e-mail naar info@onzevolkstuinen.nl