Onze volkstuinen onder glas in Almere

Verbouw je eigen groenten, fruit en andere gewassen

Groenten en fruit zijn het lekkerst als je het zelf kweekt. Het is een ware smaaksensatie en geeft veel voldoening. Zelf ons eten verbouwen, terug naar de basis, dat is waar het bij ONZE Volkstuin onder glas om gaat. Heeft u altijd al een eigen moestuin gewild, ga dan nu bij ons het avontuur aan.

Onze Kas

Het grote voordeel van kweken in een kas is dat het groeiseizoen is verlengd. De grond in de kas warmt in de lente sneller op en blijft in de herfst langer warm waardoor u eerder en ook langer kunt oogsten. De grond werkt als warmtebuffer als de lucht afkoelt. In de winter kan het in de kas ook vriezen, maar omdat er geen wind door de kas waait, blijft de temperatuur altijd behaaglijker dan buiten en kunt u het hele jaar rond groenten kweken en oogsten.

In de zomer zijn de temperaturen in ONZE kas tropisch. Mediterrane en exotische gewassen zoals onder andere meloen, aubergine, antroewa, kousenband, bitawiri en amsoi (dit is een kleine opsomming van ons diverse assortiment aan planten en zaden) groeien daarom geweldig goed.


ONZE Principes

Alle gewassen in onze kas groeien op de vruchtbare kleigrond van de voormalige Zuiderzee. Om deze grond gezond te houden, is het in de kas niet toegestaan om chemische groei- of bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Wij omarmen natuurlijke bestrijding door het creëren van een prettige leefomgeving voor nuttige insecten.
Daarnaast staat ONZE voor gezamenlijkheid en gezelligheid. Wij bieden professionele begeleiding bij het opstarten van uw eigen moestuin, maar ervaring leert dat de tuinders onderling veel kennis en ervaringen uitwisselen. Dit is heel waardevol en zorgt voor een goede sfeer in onze kas.

Uw eigen volkstuin

De volkstuinen in onze kas hebben een behapbare oppervlakte van 40 m² en zijn voorzien van een watertappunt. Voor een gezin met twee kinderen is de grootte van één tuin ruimschoots voldoende om wekelijks te kunnen genieten van de zelf geteelde groenten. Naast groenten kunt u natuurlijk ook fruit en/of bloemen kweken.

Kom vrijblijvend langs voor een rondleiding

Kom zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur vrijblijvend langs voor een rondleiding.
Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken, bel met Ron van Zwet: 06-51 52 65 86. Of stuur een e-mail naar info@onzevolkstuinen.nl